Home / 0-2 ÅR LILLEPUT  / Leg alfabetet ind med legetæppe ABC Dragen

Leg alfabetet ind med legetæppe ABC Dragen

Leg alfabetet ind med legetæppe ABC Dragen Vokaler, konsonanter, begyndelsesbogstaver, alfabeter er meget at lære for de små. Især hvis de hellere vil drøne rundt og lege end at sidde stille og læse. ABC Dragen er

legetæppe ABC Drage

Leg alfabetet ind med legetæppe ABC Dragen

Vokaler, konsonanter, begyndelsesbogstaver, alfabeter er meget at lære for de små. Især hvis de hellere vil drøne rundt og lege end at sidde stille og læse. ABC Dragen er et legetæppe udviklet særligt til de små krudtugler der bedst lærer kinæstetisk, altså ved at bruge kroppen i læringen. Dragen er super flot og sjov, måler 150 x 150 cm og er perfekt til brug i børnehaver, indskoling, SFO eller bare til leg i frikvarteret.

ABC Dragen gør alfabetet håndgribelig

Alfabetet skal læres, men det er ikke alle de små, der synes det er lige vigtig. Så hellere lege med kammeraterne, løbe, hoppe og danse. For de børn er det en rigtig god ide at kombinere læring og fysisk udfoldelse. Det kan du gøre med ABC Dragen, der er lavet i skridsikker vinyl og opfordrer til kreativ leg.

ABC Dragen sætter gang i fantasien og gør det uimodståeligt at se og røre ved alfabetet på dragens rygplader. Så er det med at gribe muligheden og finde på nogle sjove alfabetlege i fællesskab. Det kan for eksempel være:

Hvilket bogstav starter dragen med? D er for drage, men hvad med halen, eller tænderne eller den ildspydende mund? Peg på en del af dragen på tæppet og så gælder det om at pege eller hoppe hen til det rigtige bogstav.

Match store og små bogstaver. Vis et stort bogstav og match det med et af bogstaverne på dragen, der alle er små.

Udtale og vokallyde. Øv vokallyde og udtale, gerne med en spændende fortælling, hvor du laver sjove lyde og lader dragen blive levende.

Du kan med fordel købe en lommeterning med udskiftelige lommer. Her kan du kommer spørgsmål eller billeder i. Barnet kan så slå med terningen og hoppe hen på svaret. Hver lomme kan have mange svare, for eksempel ”hvad er begyndelsesbogstavet” eller ”hvilken farve har den”.

Bliv inspireret til mere leg på legetæppe her

Review overview