Home / 0-2 ÅR LILLEPUT  / Sansegynger – Et boost til dit barns udvikling

Sansegynger – Et boost til dit barns udvikling

Sansegynger – Et boost til dit barns udvikling I løbet af de seneste år har de såkaldte ’sansegynger’ opnået stor popularitet, både hjemme hos private børnefamilier, såvel som i daginstitutioner. Gyngen er udformet som en rund

sansegynge

Sansegynger – Et boost til dit barns udvikling

I løbet af de seneste år har de såkaldte ’sansegynger’ opnået stor popularitet, både hjemme hos private børnefamilier, såvel som i daginstitutioner. Gyngen er udformet som en rund cirkel med et net henover, samt flere snore til at holde gyngen oppe med og som barnet også kan holde fast i. En sansegynge er en god investering, da man kan justere på den, således at den vokser med barnets højde. Derudover kan den både bruges indendørs og udendørs, da den er utrolig holdbar og robust. Det er nemt at tage gyngen ned i stuen og for eksempel flytte den ud i haven, men du også købe varianter der er specielt lavet til inde- og udendørs brug. Derudover er der også mulighed for at købe en masse ekstratilbehør, som for eksempel puder i flotte farver, kanter så de mindste børn også kan ligge i gyngen, og en teltdug så børnene kan lave deres egen lille hule. Det er også muligt at anskaffe sig forlængere, så du ikke behøver at tage hensyn til f.eks. loftshøjde eller bekymre dig om hvorvidt træet ude i baghaven er for højt.

Sansegynger er unikke, da de giver en speciel vuggende bevægelse som ikke blot er afstressende for barnet, men som også stimulerer både børns grundmotorik og balancesans. Du har måske set disse gynger hænge i dit barns daginstitution eller SFO, for det er helt klart en favorit blandt pædagoger. Børnene får styrket de mest centrale sanser der danner grundlaget for vores motorik og dermed også evnen til at lære nye færdigheder.

Sansegynger bliver ophængt fra midten af i ét punkt og kan derfor ikke blot gynge frem og tilbage, men også snurre som en karrusel og vugge fra side til side. Sansegyngen kan derfor både fungere som en afslappende vugge, men også som et underholdende og udfordrende legetøj for børn i alle aldre.

Hvis du overvejer at anskaffe dig en sansegynge, så bør du være opmærksom på hvilke modeller du kigger på. Der findes flere modeller at vælge i mellem, og det er ikke altid at de billigste også er de mest holdbare eller sikre. Hos www.abcleg.dk forhandles der originale danske sansegynger. Man kan vælge imellem familie modellen og en kraftigere model til f.eks. børnehaver og institutioner. Familie modellen er af høj kvalitet og kan holde op til 100 kg, og så koster den kun 699,-. Institutionsgyngen kan klare op til 500 kg og koster 2.799,-. Fælles for disse to gynger er, at de selvfølgelig er sikkerhedsgodkendt af forbrugerlaboratoriet APS i overensstemmelse med de europæiske standarder, som de eneste sansegynger i Danmark. Du kan derfor anskaffe dig en original og 100% sikker sansegynge for mindre end 1000 kr, og lade dit barn få gavn af de stimulerende effekter.

Læs mere om den originale sansegynge her

Review overview