Home / 6-9 år Indskoling  / Styrk læsning med de 120 hyppigste ord

Styrk læsning med de 120 hyppigste ord

Styrk læsning med de 120 hyppigste ord. Vidste du, at der findes “120 hyppigste ord” og at de udgør 80% af enhver tekst ?  Kan dit barn stave de ord, er de virkelig godt på vej. Når børn skal lære at

Styrk læsning med de 120 hyppigste ord.

Vidste du, at der findes “120 hyppigste ord” og at de udgør 80% af enhver tekst ?  Kan dit barn stave de ord, er de virkelig godt på vej. Når børn skal lære at læse og skrive er det vigtigt, at arbejde med de 120 hyppigste ord i det danske sprog, da 50% af anvendte ord i bøger udgør de 120 bestemte ord.

Men ordene er ikke ligefrem spændende at træne, da de i sig selv ingen mening giver. Ord som: Kun, ned, se og under ……. men laver man indlæringen af de “120 hyppigste ord” om til et banko spil, er det straks en anden sag. Vi satte os som familie en søndag og lavede stave banko. Nicolai lod sig ikke mærke med, at mor og far egentligt havde en bagtanke med spillet. Han gik mest op i at være den evige BANKO vinder –  til stor morsomhed for os andre.

Et par gode lege til at træne de 120 ord:

  1. Huske-leg, (fx kimsleg)
  2. Hop ordene på gulv-alfabet. Kan tegnes på en voksdug.
  3. Hente-diktat (løb hen og hent det rigtige ord)
  4. Frugtsalat med ordene (alle der har ordene ’havde’ og ’siger’ bytter plads)
  5. Skriv en kort historie. (Børnene trækker 5 kort fra bunken, og skriver en kort historie)
  6. Leg med de 120 ord på den interaktive tavle.
  7. Makkerorddiktat (Den ene elev trækker et kort og dikterer det til den anden elev. Denne elev skriver det som orddiktat. Staves  det korrekt er der stik i modsat fald lægges det nederst i bunken.)
  8. Ordene sættes i alfabetisk orden
  9. Memory-spil med ordene.

Print de 120 ordkort gratis ud her 120_ord_store_ordkort eller køb dem udprintet i æske i shoppen her

Review overview