Home / 10-14 år Mellemtrin  / ”På banen – Træn stavefærdigheder” er et computerspil, som også er meget velegnet til interaktive tavler

”På banen – Træn stavefærdigheder” er et computerspil, som også er meget velegnet til interaktive tavler

Testet af Malte, skrevet af mor Trine Sæderup Nielsen Lær at stave med spillet På banen – Træn stavefærdigheder.. Spillet henvender sig især til fodboldglade drenge og piger, som har behov for at træne stavefærdigheder indenfor

Malte og spillet På banen

Testet af Malte, skrevet af mor Trine Sæderup Nielsen

Lær at stave med spillet På banen – Træn stavefærdigheder.. Spillet henvender sig især til fodboldglade drenge og piger, som har behov for at træne stavefærdigheder indenfor enten de 120 hyppigste ord eller ved hjælp af ordlister, barnet selv opstiller. Der er fire spændende spil at vælge imellem, og hvert spil giver mulighed for at vælge mellem tre sværhedsgrader. Inden hvert spil får man en grundig og gennemskuelig gennemgang af det valgte spils regler.

Inden spillet går i gang er der mulighed for at vælge holddragt, teamnavn, ordliste og vælge om man vil spille mod en kammerat eller mod computeren.  Det er vigtigt at holde sig for øje, at der også er et tidsmæssigt perspektiv med i spillet. I to af spillene ”Frispark” og ”Offside” skal man være rap på fingrene for at nå at taste ordene indenfor det givne tidsrum samtidig med, man også skal styre stopuret. Dette kan godt volde de yngre og knap så rutinerede brugere lidt besvær. Her anbefales det, at barnet har en voksen med som støtte – dermed den voksne kan styre stopuret, så barnet kan koncentrere sig om stavningen.

 

På banen – Yderst velegnet til specialundervisningen

I forhold til undervisningsbrug vurderer jeg, at ”På banen” er yderst velegnet til specialundervisningen. Spillet giver stor mulighed for at differentiere, og børnene vil hurtigt blive grebet af den flotte grafik og muligheden for at være aktive samtidig med, de øver ord, som normalt volder dem vanskeligheder.  Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg bestemt har nogle drenge, som jeg meget nemt kan ”fange”, når jeg introducerer dem for dette fodbold/stavespil.

Derudover kan ”På banen” også sagtens benyttes af børn, der har behov for at lære staveordene på en lidt anderledes måde. Der findes efterhånden mange gøre/røre børn rundt omkring, og de vil elske denne form for undervisning. Hvem vil ikke gerne lære samtidig med at man leger?

”På banen” kan bruges fra 0. klasse og op, læs mere om spillet her >>

Review overview