Nyheder

Mit barn har det svært

Nogle børn har det sværere end andre. De er klodsede, usikre og tør ikke være med i de fælles lege. De har ringe selvtillid og trækker sig måske ofte tilbage i deres egen verden. De kan blive rasende eller dybt ulykkelige over noget, som andre betragter som bagateller. Tillige har nogle af dem indlæringsvanskeligheder, taleproblemer eller svært ved at sidde stille og koncentrere sig.

Nogle af disse børn får stempler som “socialt utilpassede”, “kontaktsvage”, “DAMP-børn”, “hyperaktive” eller bare uopdragne. Men i virkeligheden er der en meget enkel forklaring på deres problemer: dårligt fungerende sanseintegration.

Man anslår, at ca. 10 % af alle børn lider af sanseintegrationsproblemer. Disse problemer kommer til udtryk på vidt forskellig vis. Nogle typiske tegn er:

– overdreven følsomhed over for lys, lyd og lugte
– dårlig balance, svimmelhed og højdeskræk
– foretrækker ofte at være tilskuer til andres aktiviteter
– reagerer kraftigt på berøring og f.eks. tøj, der strammer
– søger ekstreme sansepåvirkninger eller forsøger at lukke sanseindtryk ude
– er meget vilde og urolige eller modsat meget tilbageholdende og stille

Det er svært at være forældre til et sanseintegrationsbarn, og det er garanteret endnu sværere for barnet selv. Men den gode nyhed er, at der er masser af hjælp at hente. Dette indlæg er lavet for at gøre det lidt lettere for forældre, lærere, pædagoger og andre, der har med SI-børn at gøre.

Der finder brugergrupper til forældre, kontakt http://www.sanse-integration.dk/ for mere information

Se vores produkter til sanseintegration, f.eks vores sansebørste.