Viden om

17 måneder gammelt barn kan læse

17 måneder gamle Elizabeth Barrett fra USA har lige så meget krudt i rumpen som sine jævnaldrende venner, men hun kan noget, som ingen andre på hendes alder formår. – Kildehenvisning BT 12.03.08

Kan læse hele sætninger
Elizabeth Barrett behøver nemlig ikke vente på, at mor eller far får tid til at læse historier for hende, for hun kan selv læse sine pixi-bøger.

– Hun kan læse ord og hele sætninger, siger hendes mor, Katy Barrett, der ligesom sin mand er talepædagog.

Den lille piges utrolige læsekundskaber har fået opmærksomhed i hele USA, og hun har deltaget i MSNBC’s program ‘Today Show’, hvor hun imponerer både reporteren og tv-seerne.

Satte hende på en prøve

For at sikre, at Elisabeth Barrett ikke havde lært historierne udenad – en bedrift der også er utrolig for en pige på hendes alder – lod reporteren hende læse nogle ord, som hun skrev ned.

Og hver gang udtalte den lille pige ordene korrekt.

Har lært tegnsprog
Katy og Michael Barrett læser ofte for Elizabeth, men har aldrig forsøgt at lære hende at læse. De mener, at tegnsproget ‘tegn til tale’ har hjulpet hende.

Kunne læse, da hun var 13 måneder

Første gang forældrene blev klar over Elizabeths særlige evner, var da hun læste ordet, avocado. Da var hun bare 13 måneder gammel.

Bange for hun var autist
Men Elizabeths begavelse har også skabt usikkerhed hos forældrene. De har været bange for, om hun er autist. Men heldigvis findes der ingen tegn på det. Se video der beviser fantastiske evner.