Læringsstile

Plan B, hvad er det?

Jeg har med iver fulgt TV 2 `s  udsendelse “Plan B”, hvor 9 unge fra 8. klasse med indlæringsvanskeligheder deltager i et eksperiment, der skal afprøve, om man kan hjælpe disse børn radikalt ved at bruge læringsstilsteorien og positiv psykologi som pædagogisk metode.  

Det var vildt facinerende, hvordan de 9 unge læringsmæssigt steg i graderne, mens deres selvtillid bare voksede og voksede. Man blev da helt rørt over den glæde der strålede ud som sejrer, hvor børnene tydeligvis var vant til nederlag. Forældrene voksede også en par cm., og jeg kan sagtens forestille mig hvor påvirket man bliver, når ens barn har haft det meget svært i skolen. Det er klart en turbo indsprøjning til hele familien, når man får etableret dengrammatiksangen.jpg korrekte  måde at lære på.

Udsendelserne sætter fokus på børn og unges lyst til at lære. Alle børn og unge har en naturlig lyst til at lære, men mange taber lysten i skolen, fordi de ikke undervises på den rette måde.

Udsendelserne viser, at langt flere børn kunne lære meget mere, hvis man tog udgangspunkt i deres særlige individuelle læringsstil, og udfordrer dem på den rette måde. Det kan vi i Abcleg kun bakke 100% op om.

Et godt eksempel på anderledes måde at lære grammatik på, er at synge grammatiksangen.